به گزارش سلام لردگان،آقاي محمدي افزود : طرح آبخيزداري حوضه کارون در استان هاي چهارمحال و بختياري ، فارس ، لرستان ، کهگيلويه و بوير احمد، اصفهان و خوزستان درحال اجراست که در برخي استان ها در مرحله مطالعاتي و در برخي در مراحل اوليه اجراست .
وي کنترل فرسايش خاک و کاهش نفوذ رسوبات به مخازن سدها ، کنترل سيلابها و در نتيجه تامين و تغذيه سفرههاي آب زيرزميني را از مزاياي اجراي اين طرح برشمرد .
معاون فني منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري با بيان اينکه اکنون 85 درصد حوزه کارون معادل يک ميليون و 400 هزار هکتار در اين استان است، اضافه کرد : طرح هاي آبخيزداري گنج ، گرداب و نعل اشکنان - سودجان ، 2 سد خاکي در روستاهاي کريمآباد و خليل آباد ، 2 سد خاکي در شهر فرادنبه از توابع شهرستان بروجن و حوضچه مصنوعي در روستاي ده صحرا از توابع شهرستان لردگان از جمله طرح هاي آبخيزداري حوزه کارون در اين استان است .
آقاي محمدي گفت : تاکنون 400 ميليارد ريال براي اجراي اين طرح 10 ساله آبخيزداري حوضه کارون اختصاص يافته است و اين طرح به 140 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز دارد .
در چهارمحال و بختياري فرسايش خاک در حوزه هاي آبخيزداري رودخانه کارون و زاينده رود صورت مي گيرد و ميانگين فرسايش خاک در اين استان 20 تن در هر هکتار است .
اين امر در حوزه رودخانه کارون بين 20 تا 25 تن در هکتار و در حوزه رودخانه زاينده رود حدود 17 تا 20 تن در هکتار است .
فرسايش خاک توان حاصلخيزي را کاهش مي دهد و با توليد رسوب زياد موجب کاهش کيفيت آب هاي سطحي و کاهش عمر مفيد مخازن سدها مي شود .
چراي مفرط و وابستگي بيش از حد ساکنان حوزه آبخيز به عرصه هاي منابع طبيعي ، وضع اقليمي و شيب زياد زمين علت فرسايش زياد خاک در اين استان است .
85 درصد حوضه رودخانه کارون به عنوان بزرگترين حوضه آبخيز ايران در چهارمحال و بختياري قرار دارد .
منبع : واحد مرکزي خبر